Persoonlijke aandacht
Snelheid
Meedenken
Duurzame productie

Wil je snel en efficiënt nieuwe ideeën testen en ontwerpen? Dan is 3D prototyping de perfecte oplossing voor jou! Met 3D-printen creëren we realistische prototypes die je helpen om je productontwikkelingsproces te versnellen en te optimaliseren. Hierdoor herken je vroegtijdig ontwerpfouten en door aanpassingen aan te brengen, wordt jouw time-to-market verkort.

3D prototyping is het maken van prototypes met behulp van een 3D printer. Het is een makkelijke manier om op een nauwkeurige manier concepten te bekijken voordat je overgaat tot de productie. Door gebruik te maken van 3D prototyping, herken je sneller fouten en verbeteringen die je aan kan passen. Dit werkt uiteindelijk kostenbesparend. Met 3D prototyping kan je heel precies en nauwkeurig werken aan je prototypes. Deze manier van werken is niet alleen innovatief, het zorgt ook voor een revolutionaire omslag in het werken met prototypes. 

3D Printen

Voor de zakelijke en particuliere klant. U heeft het 3D model, maar niet de mogelijkheid om het te printen. Wij verzorgen dit voor u.

3D Scannen

Wij beschikken over een 3D scanner. Hiermee kunnen we van uw objecten of onderdelen een digitaal 3D model maken.

3D CAD

Heeft u een idee in gedachten, maar weet u niet hoe u dit kunt omzetten in een 3D bestand? Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen in 3D CAD programma’s en helpen u graag!

Duurzaam en lokaal 

 • Het printen van 3D prototyping maakt lokale productie weer mogelijk en is vaak ook financieel aantrekkelijker. Lokale productie biedt tal van voordelen, waaronder snelheid en flexibiliteit.
 • Het printen van 3D prototyping gaat verder dan alleen innovatie; het is een technologie die impact kan hebben op de gehele bedrijfsvoering en productieketen.
 • Het printen van 3D prototyping ondersteunt ook circulaire strategieën. Door lokaal te printen, worden grondstoffen bespaard, wordt de uitstoot verminderd en wordt lokale werkgelegenheid gecreëerd.
 • Bij het maken van een 3D prototyping product wordt vrijwel geen afval geproduceerd.

Diverse sectoren gebruiken 3D prototyping al, zoals de medische sector, de architectuursector en de designsector. Dankzij de 3D prototyping versnel je het productieproces en bespaar je tijd en geld. Omdat je minder materiaal nodig hebt, is 3D-prototyping duurzaam. Er komt nauwelijks afval vrij bij het produceren van 3D prototypes.

Versnelde 3D prototyping

Voor het testen van nieuwe ideeën is snelle prototyping essentieel. Het printen van een 3D prototyping biedt een kosteneffectieve en tijdbesparende methode om prototypes te maken. Met deze aanpak kun je snel itereren en verschillende ontwerpvarianten verkennen, zonder lange doorlooptijden. Hierdoor versnel je jouw innovatieproces en ben je beter in staat om in te spelen op de behoeften van de markt. Ontdek nu de voordelen van 3D prototyping voor jouw ideeën en breng je innovaties snel en efficiënt naar de realiteit.

3D-prototyping heeft de volgende voordelen:

 • Kostenbesparend
 • Nauwkeurig
 • Bespaart tijd en geld
 • Duurzaam

Combineer dit met de persoonlijke aandacht van 3D Pro Print, waardoor er een prachtig eindresultaat ontstaat. Van simpele tot complexe prototypes ontwerpen, bij 3D Pro Print kan het allemaal dankzij 3D prototyping. 

Kostenbesparend

Een groot voordeel van 3D prototyping is het potentieel voor kostenbesparingen. Gebruikelijke productiemethoden vereisen vaak het gebruik van mallen, gereedschappen en andere productieapparatuur, die hoge investeringen met zich meebrengen. Met 3D prototyping print jij direct vanuit digitale ontwerpen, zonder de noodzaak van dure gereedschappen. 

Of 3D prototyping de meest (prijs-)efficiënte technologie is voor een bepaalde toepassing, is afhankelijk van het benodigde aantal stuks, de complexiteit en de afmetingen. 3D prototyping heeft geen matrijzen of andere gereedschappen nodig die bij een specifiek ontwerp horen, in tegenstelling tot andere productietechnologieën. Door de snelle conversie van CAD naar de fysieke realiteit leent 3D printen zich uitstekend voor het produceren van kleine series.

Over 3D Pro Print+

In mijn dagelijkse rol als engineer/werkvoorbereider, merk ik (Albert) dat de technische maakindustrie steeds meer moeite heeft met snelle en flexibele leveringen. De levertijden worden langer waardoor bepaalde productieprocessen in de knel dreigen te komen.

Door onze kennis, ervaring en eigen professionele printer kunnen we snel een oplossing leveren, waardoor:

 • Er wordt snel en efficiënt geproduceerd.
 • Jouw productielijn zo kort mogelijk stilstaat.
 • Jij snel en voordelig een prototype in huis heeft, waarmee je kunt gaan testen of eventuele investeerders kan benaderen.

Klanten vertellen

Review schrijven

Bij 3D ProPrint+ accessoires laten printen voor m’n camera. Hele goede service en er werd fijn mee gedacht.

Snel geregeld en goede service

3D Proprint heeft ons super geholpen en meegedacht met het maken van plastic sleuteltjes. Tot in de puntjes verzorgd. Snel gemaakt ook. En een hele fijne, snelle communicatie. Zeker aan te bevelen. Top

3D prototyping laten printen?

Wil jij graag jouw 3D prototyping laten printen? Stuur dan jouw ontwerp naar ons en vraag gerust vrijblijvend een offerte aan. Heb je nog andere vragen of onduidelijkheden over jouw 3D prototyping laten printen? Bel of mail dan gerust. Wij helpen jou graag bij de zoektocht naar jouw perfecte 3D model.

3D Pro Print+

Hullerweg 137

8071RN Nunspeet

info@3Dproprint.nl +31 (0)6 26 658 179